23948sdkhjf

Bülow tar över rodret i styrgruppen

Möbelbranschens styrgrupp har fått ny ordförande. Det är en i branschen välkänd person som tar över: Lars Bülow, högt aktad formgivare och företagsledare.
- Det känns mycket stimulerande att bli vald. Intresset för möbler och inredning växer stadigt och blir allt viktigare för vårt välbefinnande både i hemmet och på arbetsplatsen. Det ger ett guldläge för vår bransch, säger Lars Bülow, som numera är vd på Lammhults, i ett pressmeddelande.

En av de frågor som han vill driva är strävan att behålla kärnan av möbelindustrin i Sverige. Han ser med oro på den utveckling som sker exempelvis i Danmark, där snart all produktion är utflyttad.

- Jag vill även att vi lyfter fram och förtydligar designerns betydelse i möbelbranschen, inte som en excentrisk konstnär utan som en viktig lagspelare i en industriell process. Vidare måste vi fortsätta arbetet med att försvara originalet mot piratkopiorna.

- Det är väldigt glädjande att Lars blir ordförande. Han är en känd profil som har lång erfarenhet från branschen och han kommer att vara en tillgång i vårt arbete. Lars har även en unik kombination med bakgrund från såväl designvärlden som från att leda möbelföretag, säger Cecilia Ask Engström, möbelansvarig samt chef för branschutveckling på TMF (Trä- och möbelföretagen).
Styrgruppen är representerad av ledamöter inom segmenten hemmöbler, möbler för offentlig miljö, kontorsmöbler samt designmöbler. Styrgruppen fastslår målen för TMF:s möbelsektion.

Under årsmötet i Borås i veckan valdes även Maria Lehmann, försäljnings- och marknadschef på Skandiform, in i styrgruppen. Övriga ledamöter är Marcus Huber, vd Fogia, Per-Ola Johansson, vd Horreds Möbel, Johan Lindau, vd Blå Station, Peter Jiseborn, vd Swedese Möbler, Kurt Tingdahl vd Offecct och Andreas Wadskog, vd Karl Andersson & Söner. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062