23948sdkhjf

Branschföretag får regeringsstöd

Timmer-Bröderna Stormark AB, Skellefteå och Johan Frisk, Skellefteå, är två av totalt 25 företag i landet som får del av stödet Väx med skogen. 
Den 27 november uppmärksammar landsbygdsminister Eskil Erlandsson bland annat de två företagen på en konferens i Piteå.

Väx med skogen ingår i regeringens satsning Skogsriket och syftar till att skapa förutsättningar för fler jobb med koppling till skogen. Små eller medelstora företag kan få Väx med skogen-stöd för åtgärder som skapar förutsättningar för ekonomisk tillväxt inom förädling och innovation eller för upplevelser och rekreation med anknytning till skog.

Skogsstyrelsen betalar nu ut sammanlagt 10 miljoner kronor i Väx med skogen-stöd till 25 företag i 12 län, från Skåne till Norrbotten. I snitt delas cirka 400 000 kronor ut per ansökan, i ett spann från 60 000 kronor till nästan en miljon kronor.

Tre företag i Västerbotten har hittills i år beviljats stödet. Det är Timmer-Bröderna Stormark AB i Skellefteå, tillverkare av timmerhus, Johan Frisk i Skellefteå, verksam inom vidareförädling av virke, samt konferensanläggningen Tjarn Rekreation & Upplevelser i Nordmaling.

Samtidigt som 2013 års medel för Väx med skogen nu delas ut, är det möjligt att ansöka om stöd från 2014 års stödpengar.

– Företag som vill försöka få del av de 10 miljoner kronor som delas ut år 2014, ska ha lämnat sin ansökan till Skogsstyrelsen senast den 30 november i år, säger Anna Wallstedt, ställföreträdande enhetschef Skogsstyrelsen, i ett pressmeddelande. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063