23948sdkhjf

De levererar limträstomme till butiksbygge

Martinson ska leverera limträstommen till en stor livsmedelsbutik utanför Uppsala. - Kunden ställde stora krav på brandskydd, berättar Göran Wahlberg, Martinsons.
Intresset var stort då byggbolaget Fastec upphandlade stomleverantör till en ICA Maxi-butik som ska byggas i Uppsalas nya handelsområde Gnista.

Valet föll på Martinsons.

– Det handlade till sist om brandskydd och kostnaden för det komplexa skärmtak som utgör en stor del av stomkostnaden i det här fallet, säger Fastecs ansvarige inköpare Fredrik Öhrner, i ett pressmeddelande.

Fastec ställde höga krav på gällande brandbeständighet och eftersom prestandan hos limträ är likvärdig med den hos brandskyddsmålat stål, var limträ det mest ekonomiska valet.

– Vårt pris hade antagligen varit högre jämfört med en omålad stålstomme. Men tack vare att brandskydd är en så viktig fråga kunde vi erbjuda det bästa alternativet för kunden, säger Göran Wahlberg, försäljningsingenjör hos Martinsons.

Martinsons levererar 915 kubikmeter trä till byggandet av ICA Maxi i Gnista. Det är en ovanlig butik som ska uppföras. Med svarta väggar och ett grönt sedumtak med oregelbundna former täcker butiken cirka 8 000 kvadratmeter. Det görs även tillbyggnader av ytterligare butiker imed totalt 3 500 kvadratmeter.

– Huvudstommen kommer att levereras i fyra etapper, säger Robert Andersson, som är projektledare hos Martinsons.

Martinsons levererar också limträstommar till ytterligare tre ICA-butiker där uppdragsgivaren är Fastec. De ska byggas i Kramfors, Lycksele och Älvsbyn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065