23948sdkhjf

Rekordstor takstol levererad

Derome har i dagarna levererat årets största takstolar. De 28 meter långa takstolarna är fribärande - och ska hålla upp taket i ett svinstall.
De över 28 meter långa takstolarna i trä är specialkonstruerade för att bära upp taket på ett svinstall och fraktades från fabriken i Derome till Västergötland.

- Vi har tidigare tillverkat och levererat takstolar upp till 26 meter långa och 4,5 meter höga. Nu har vi ökat vår kapacitet med över två meter på längden, säger Mats Lindblom, Divisionschef, Derome Träteknik, i ett pressmeddelande.

Takstolarna i svinstallet är fribärande och kräver inte några bärande mellanväggar.

- I jämförelse med takstolar i stål eller betong, så har trä en avsevärt lägre vikt och är mer lätthanterligt att bearbeta. Dessutom kräver takstolar i trä betydligt mindre energi vid framställning, säger Mats Lindblom.

Derome levererar årligen ett hundra tusen CE-märkta takstolar till småhus, flerbostadshus, lantbruk och
hallar, och är idag den ledande takstolstillverkaren i landet.

Redan i början av nästa år kommer Derome att leverera takstolar i paritet med årets rekord.

- Vi håller som bäst på att konstruera 27 meter långa takstolar för ett kycklingstall. Här krävs rymd på höjden för att maximera ytan i lokalen och vi använder oss därför av takstolar med förhöjda underramar, som möjliggör ett större fritt utrymme mellan golv och tak, berättar Mats Lindblom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063