23948sdkhjf

Lars Martinson ny riddare

Lars Martinson, koncernchef för familjeägda Martinsons, har dubbats till riddare av Trämarknadsorden. Motiveringen betonar Lars Martinssons strategiska ledarskap i företaget och hans engagemang i branschfrågor.
Lars Martinsons utnämning till riddare av Trämarknadsordern meddelades traditionellt vid Trämarknaden i Karlstad. Själva dubbningen får dock vänta tills Trädagen i Stockholm i april.

Orden ”tillerkännes personer som med gagnelig gärning fört branschens utveckling framåt”, och har delats ut ända sedan 1962, till en eller undantagsvis två personer varje år. Totalt har 57 riddare dubbats, inräknat Lars Martinson.

Juryns fullständiga motivering denna gång var att ”Lars Martinson genom ett strategiskt ledarskap styrt utvecklingen av familjeföretaget till en ledande position och en föregångare i träbyggnation. Härutöver är Lars start engagerad och bidrar frikostigt med sin erfarenhet och tid i olika gemensamma branschfrågor i allt från forskning och utveckling till arbetsgivarfrågor.”

Lars Martinson tycker att utmärkelsen känns både hedrande och skoj.


- Det är extra roligt att ha blivit vald av en jury som verkligen kan den här branschen betonar han.


Lars Martinson har fått mycket beröm för sitt engagemang i branschfrågor. Han är bland annat aktiv inom Skogsindustrierna och Svenskt Trä. Koncernen Martinsons är dessutom delaktiga i Träcentrum Norr.


På frågan om han tycker att fler borde engagera sig säger han att "det måste vara upp till var och en".


- Men det är väldigt intressant och lärorikt, man får ett nätverk och kan lära av varandra.


När det gäller framtidsplaner så hoppas Lars Martinson först och främst på en vändning på marknaden.


- Det har onekligen varit trögt de senaste två åren. Men på Martinsons har vi fokuserat på att vässa organisationen och utveckla den genom Lean. Vi ska vara väl förberedda när marknaden vänder, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08