23948sdkhjf

Attefall invigde och luktade på trähus

Igår invigde bostadsminister Stefan Attefall Folkhems åttavånings trähus då han skruvade upp en skylt om fördelarna med att bygga i trä.
Utöver bostadsministern var det gott om kända ansikten som: Folkhems grundare respektive vd, Sven-Harry Karlsson och Arne Olsson, arkitekten Gerth Wingårdh, kommunalrådet Jonas Nygren, samt Björn Sprängare och Thomas Staflund från Martinsons som levererat den massiva trästommen.

Stefan Attefall luktade på den vackra fasaden och förklarade att han är en träälskare och att det är extra roligt att få inviga ett hus som marknadsförs med sin speciella doft. Hans invigningstal kunde i övrigt ses som en liten inledning till nästa års valkampanj. Han menade att hans ambition är att förenkla byggandet.

- Vägen från projektering till färdigt bygge är idag en snårig kostig. Den vill jag räta ut och framförallt måste det bli enklare för mindre företag att få möjlighet att bygga, menade Attefall. Han sa också att det är viktigt att titta på energifrågan och då inte bara på hur stor energiförbrukningen är i det färdiga huset, utan på hela livscykeln och då är ju trähus extra intressanta.

Bygget av hus nummer två pågick för fullt och bygget visades. Totalt ska det bli fyra likadana hus men tidsschemat är inte klart då finansieringen inte är klar. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047