23948sdkhjf

Upphandlingsstöd läggs hos en myndighet

Regeringen har beslutat att lägga upphandlingsstödet hos en enda myndighet - Konkurrensverket.  Det är ett steg i rätt riktning, anser TMF, som länge velat att reglerna för offentlig upphandling av möbler ses över.


Den 28 november beslutade regeringen att Kammarkollegiet, Vinnova och Konkurrensverket ska förbereda överföringen av upphandlingsstödet till en myndighet - Konkurrensverket. Målet är att det samlade upphandlingsstödet, inklusive Miljöstyrningsrådets del, ska vara tillgängligt senast den 1 juli 2014, skriver TMF (Trä- och möbelföretagen) i ett pressmeddelande.

– Konkurrensverket kommer att få ett vidgat ansvar när upphandlingsstödet samlas under vårt tak, säger generaldirektören Dan Sjöblom.

Han menar även att resurserna kommer att öka.

TMF har länge drivit frågan om hur lagen om offentlig upphandling påverkar möbelindustrin och Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling, är positiv till att all upphandlingsstödjande verksamhet samordnas inom en myndighet.

- Det är mycket viktigt att upphandlingskompetensen i Sverige stärks. Vi välkomnar att Dan Sjöblom eftersträvar en tydligare upphandlingslagstiftning. För att nå ett långsiktigt hållbart samhälle anser vi att upphandlande myndigheter bör ställa krav på miljö och socialt ansvarstagande. Och för att kunna ställa relevanta krav inom de områdena är det viktigt att upphandlingsstödet fortsätter att utveckla miljöstyrningsrådets roll, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063