23948sdkhjf

Framtidsverkstad för Smart Housing Småland

Den 10e december sker den officiella kick-offen för Smart Housing Småland på Linnéuniversitetet med mingel och invigning av Smålands tre landshövdingar. Dagen efter sker en framtidsverkstad där agendan ska sättas för innovationsmiljön det närmaste året.
Smart Housing Småland vann i juni i år Vinnovas Vinnväxt-utlysning som innebär finansiering för en innovationsmiljö som skapar smart boende och hållbar byggd miljö med bas i trä och glas. Ett intensivt arbete för att starta upp innovationsmiljön har pågått under hösten. Kick-offen, som lockar en bit över 100 personer bjuder, förutom invigning av alla tre landshövdingarna, även på inspiration från Anders Josephsson, politiskt sakkunnig hos bostadsministern på Socialdepartementet, Magnus Silfverhielm, arkitekt och professor på Linnéuniversitetet, David Furendal, vd för Screen Interaction och Marit Werner, från programledningen för Vinnväxt-programmet, Vinnova.

– Vi kommer också att berätta om de insatser som gjorts i innovationsmiljön hittills och dessutom visa upp de första prototyperna, säger processledare Per-Erik Eriksson.

Dagen efter, den 11e december, genomförs en Framtidsverkstad där arbetet i Smart Housing Småland formas för kommande år. Framtidsverkstaden är öppen för alla företag och organisationer som vill delta i innovationsmiljöns arbete och bygger på delaktighet, kreativitet och engagemang. Tekniken användes med framgång redan i ansökningsskedet.

– Tanken är att skapa delaktighet och engagemang för Smart Housing Småland, och en inriktning som aktörer i hela Småland kan fortsätta att stå bakom och arbeta för, säger vice processledare Marianne Grauers.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126