23948sdkhjf

Sävsjö Trähus gjorde Årets Hus

Årets Hus 2013 byggdes av Sävsjö Trähus. Arkitekten Tony Sundberg har lekt med kuber i höjd- och sidled som på sina håll tycks sväva i luften.
Årets Hus utses genom Sveriges största hustävling arrangerad av tidningen Allt om villor & hem. Efter en hård och jämn omröstning stod Sävsjö Trähus till sist stod som segrare. Juryn beskriver huset som en "fantastisk modern skapelse, sprungen ur idén om ett lekfullt balanserande och adderande av kuber i höjd- och sidled".

Det var flera, samverkande faktorer som skapade vinnarhuset, enligt Lennart Björkman, marknadschef på Sävsjö Trähus.

- En kund med många egna bra idéer och som samtidigt gav fria händer. En duktig arkitekt med drivkraft att tänka utanför boxen. Och en hussäljare med mycket kunskap och ett brinnande intresse, säger han till tidningen Allt om villor & hus.

Så här skrev juryn i sin motivering:

”Sävsjö Trähus och arkitekt SAR/MSA Tony Sundberg har överraskat och skapat nytt med ett hus som inte liknar något annat. Exteriören är sprungen ur idén om ett lekfullt balanserande och adderande av ”kuber” i höjd- och sidled, vilket ger ett spännande och på samma gång mycket lugnt och harmoniskt intryck. Ett sådant hus är heller inte lätt att bygga rent tekniskt, då kuberna på sina håll ”svävar i luften”, utan stöttning av pelare eller dylikt. Även insidan är intressant, inte minst de tekniska lösningarna med tre olika klimatzoner i huset.”

Prisutdelning i tävlingen Årets Hus 2013 sker på möbelmässan i Stockholm i februari. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391