23948sdkhjf

Moelven bildar skandinaviskt bolag

Moelven Eurowand AB går samman med sin norska syster Moelven Nordia AS och bildar från och med den första januari 2014 en ny organisation. Sedan två år har de båda företagen arbetat tillsammans för att se hur de kan dra nytta av varandras resurser och kompetenser.
– Sammanslagningen är ett naturligt led i utvecklingen. Vi ingår i samma koncern och levererar ungefär samma typ av produkter, och i och med att landsgränserna spelar en allt mindre roll vill vi anpassa vår organisation efter det, säger Orvar Sandelin vd på Moelven Eurowand.

Moelven Nordias vd, Trygve A. Toften som blir vd för det nya bolaget, håller med.

– Idag producerar vi i stort sett samma produkter, till ungefär samma typ av kunder. Genom sammangåendet stärker vi oss på alla fronter. Vi får en starkare utvecklingsavdelning, samordningsfördelar i produktion och har mycket att tjäna på samordnade inköp, bara för att nämna några av alla synergieffekter vi räknar med.

Det som först kommer att märkas när verksamheten övergår i det nya bolaget vid nyår är att inköp, produktion och logistik kommer att börja samordnas. De båda marknadsavdelningarna, som redan samarbetat i ett år, kommer att slås samman och itvecklingsavdelningarna kommer att samordnas med inriktning på nyutveckling.

Även personal- och ekonomiavdelningarna kommer att samordnas, men Moelven konstaterar att det kommer att finnas ett fortsatt behov av spetskompetens inom varje lands regelverk och förutsättningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.266