23948sdkhjf

Danska träkoncernen DLH Group säljer ut sina verksamheter

Den danska börsnoterade träkoncernen DLH Group övervägar att sälja ut sina olika affärsenheter. Efter en grundlig bolagsanalys drar ledningen slutsatsen att "såväl aktieägarna som anställda är bäst betjänta av en avyttring av koncernens bolag och verksamheter".
Det var en skuldtyngd koncern som inledde ett omstruktureringsprogram 2009. Sedan dess har skulderna minskat: från 1,3 miljarder till 270 miljoner danska kronor.

Men DLH Group ser den framtida marknaden för trävaror som "alltför utmanande". Detta står klart efter en bolagsanalys genomförd av bolagets styrelse och ledning i samråd med externa konsulter.

- Den viktigaste slutsatsen av analysen är att aktieägarna och de anställda är bäst betjänta av en avyttering av koncernens bolag och verksamheter. Därför har styrelsen beslutat att bolaget ska undersöka möjligheten att sälja ut enskilda affärsenheter för att ge aktieägarna största möjliga vinst , skriver DLH Koncernen i ett pressmeddelande.

- Detta är ett mycket svårt beslut. Företaget har stolta traditioner, men vår uppfattning är att de enskilda affärsenheterna kommer att ha bättre möjligheter att utvecklas under olika ägare, kommenterar styrelseordförande Kurt Anker Nielsen.

Enligt gruppen finns redan intressenter men bara på ett "mycket tidigt stadium".

I Sverige har DLH Group dotterbolaget DLH Sverige. Det bildades genom sammanslagning av Karl Ljungberg AB, Palma Byggrossisten AB, AB Bohmans Fanérfabrik, Fanérkompaniet och Olle Zettergren AB. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094