23948sdkhjf

Rapport styrker att trävaruexporten till Kina ökar

2013 förväntas den svenska trävaruexporten till Kina att volymmässigt trefaldigas, jämfört med 2012. Det visar Skogsindustriernas kvartalsrapport ”Så går det för skogsindustrin”.
2013 blir genombrottsåret för svensk trävaruexport till Kina. För hela året kommer volymen sannolikt att bli drygt 400 000 kubikmeter, vilket skulle innebära nära en trefaldigad volym jämfört med 2012.

- Den kinesiska marknaden uppskattar de svenska träprodukternas höga kvalitet och det svenska uthålliga skogsbruket. Kinas medvetenhet om träets positiva påverkan på klimatet ökar också, säger Carina Håkansson, vd Skogsindustrierna, i ett pressmeddelande.
Det är ett av utropstecknen under ett år som hittills varit utmanande för skogsindustrin. Företagens åtgärder för att stärka konkurrenskraften genom rationaliseringar, effektiviseringar och etablering på nya marknader - produktmässigt och geografiskt - fortsätter. Den starka kronan minskar dock effekten av dessa åtgärder.
Exportvärdet för skogsindustriprodukter minskade med fyra procent första tre kvartalen. Det är dock en mindre tillbakagång än vad som gäller exporten av alla varor från Sverige. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.641