23948sdkhjf

Het jul för Gyllsjö Träindustri

Ett lager vid Gyllsjö Träindustri drabbades av brand på torsdagskvällen den 19 december. Som genom ett under, i kombination med förtänksam sprinkling, så klarade sig produktionsanläggningen oskadd. Som lök på laxen brann det även i ett pannrum på annandagen, men den branden var inte så omfattande.
Julledigheten för de anställda fick bytas mot hårt arbete då palltilllverkaren Gyllsjö Träindustri drabbades av en brand då ett lager med 19 000 pallar brann ner till grunden. Pallarna skulle levereras till jul och under mellandagarna och fantastiskt nog så klarade de att jobba ikapp så att inga kunder drabbades.

Lennart Svensson som är vd på företaget är nog den minst ledsna av alla de branddrabbade som NTT talat med, detta för att den mycket våldsamma branden inte spred sig till intilliggande produktionslokaler.

- Det är som ett under. Jag åkte givetvis ner och såg hur det brann och hettan var obeskrivlig. Räddningstjänsten kunde knappt närma sig och jag var övertygad om att allt skulle brinna ner, säger Svensson.

Men det var inte bara ett under. Då det nedbrunna lagret byggdes för några år sedan valde man att sprinkla fasaden på produktionslokalen för säkerhets skull och det visade sig ju vara klokt.

- Det har blivit brännskador på taket och fasaden är nedsotad, men huset stod emot hettan tack vara sprinklingen, berättar Svensson.

Han berättar att det inte blivit så mycket julledighet för honom och en stor del av personalen. Man jobbade hårt i flera dagar, både för att städa upp och för att producera ifatt för de uppbrunna pallarna, vilket man också klarade.

- Personalen har varit fantastisk, alla ställde upp och inte en enda kund har blivit utan leverans, berättar Svensson.

Om branden på annandagen säger han att den nog inte uppmärksammats i media om det inte vore för branden en vecka innan. KB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079