23948sdkhjf

Kronfönster gasell för fjärde gången

Kronfönster har återigen utsetts till ett av Sveriges snabbast växande företag. Det är fjärde gången, av fem möjliga, som företaget utses till gasell.
Den 6 oktober tog Kronfönster emot Gasellpriset av tidningen Dagens Industri. Företaget har haft en försäljningsökning på 164 procent under de senaste tre åren. Kronfönster fick dessutom ta emot priset Årets digitala gasell. I motiveringen står: "Kronfönster är med detta en föregångare när det gäller att dra nytta av internet för att stärka sin eller andras verksamhet och få den att växa".

Grundaren Carl-Gustaf Svensson berättar i ett pressmeddelande att Kronfönster var först i Sverige med att lägga ut hela sin prislista på internet.

- Vi gjorde en räknesnurra där kunden själv kunde räkna ut sitt pris för sina nya fönster, något som var väldigt populärt bland kunderna och mindre populärt hos andra fönstertillverkare. Jag insåg nog inte själv vad vi gjorde, men så här i efterhand kan jag konstatera att vi revolutionerade en hel bransch, säger han.

Inledningsvis satsade Kronfönster på fönster från Östueropa i pvc.

I dag har Kronfönster egen tillverkning av träfönster, träfönster med aluminiumbeklädnad, pvc-fönster och helaluminiumfönster. Tillverkning görs i Sverige, Polen och Litauen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125