23948sdkhjf

Utställning om arbetet bakom skandinavisk design

Inside Scandinavian Design är en utställning som visas på möbelmässan i februari i Stockholm. Där lyfter designduon Färg & Blanche fram arbetet som finns bakom skandinavisk möbelindustri.
På Stockholm Furniture & Light Fair, 3-7 februari 2015, visas utställningen Inside Scandinavian Design.

Den är ett samarbete mellan mässan och TMF, Trä- och möbelföretagen. Utställningen följer produkten från idé till förverkligande och visar processen för utformning, utveckling och produktion. Här visas även de utmaningar som ligger i att skapa något som håller länge på marknaden.

- När jag reser och träffar företag runt om i Sverige så ser jag vilka fantastiska historier som finns bakom många möbler. Med utställningen vill vi tydliggöra för kunden att det finns så mycket mer bakom en möbel än det som man ser med blotta ögat, säger Cecilia Ask Engström, chef branschutveckling, TMF, i ett pressmeddelande.

Utställningen gestaltas av Färg & Blanche. De skapar en träpaviljong som omfamnar utställningen. Besökaren ska ges en känsla av att komma in i en stor möbelkonstruktion och "upptäcka berättelser om olika möbler och arbetet och värdena som ligger bakom".

Frågor som lyfts fram är: Vilken roll spelar innovation, hantverk och närhet mellan konstruktion och produktion i skapandet av en möbel? Och hur håller produktionslandskapet på att förändras med tanke på den ökade betydelsen av miljöfrågor

- Det är ett spännande uppdrag och en ära att lyfta arbetet som finns bakom vår industri, med dess tradition, innovation och fina produktion. I utställningen vill vi visa goda exempel på hur arbetet med att skapa en möbel går till, sådant som normalt sett inte syns på en mässa eller står i en pressrelease. Det finns många intressanta historier att berätta, säger Fredrik Färg och Emma Marga Blanche.
Bilden: Smakprov av den träpaviljong som ska omfamna utställningen. Skapare: Färg & Blanche.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063