23948sdkhjf

Filmisk butiksinredning i trä tog priset

Det blev en butiksinredning inspirerad av skandinavisk film och med stort inslag av trä som erhöll designpriset Design S på onsdagkvällen. Nominerade Offecct och Fiskarhedenvillan fick hedersomnämnanden.

Det hölls prisceremoni när Designdagen avslutades på Arkitektur- och Designcentrum på Skeppsholmen i Stockholm den 26 november. Utmärkelsen Design S delas ut vartannat år av Svensk Form. Det är ett nationellt designpris som omfattar "allt från arkitektur till små skålar". Priset är uppdelat i sex olika kategorier och vinnare i "Möbler och Inredning" blev arbetsgruppen In praise of shadows för deras inredning av butiken Aesop på Biblioteksgatan i Stockholm.


- Trä och puts skapar en butik delad i två, en öppen del och en intim, enligt In praise of shadows.


Golvet är i ek och tre stora grova möbler har skapats av almar som fällts på grund av almsjukan. Gruppen tog hjälp av träskulptören Lies Marie Hoffman.


Inspiration har hämtats från bland andra Ingmar Bergman, Lars von trier och den japanska filosofen Junichiro Tanizaki.


Andra som utmärkte sig genom hedersomnämnanden var möbeltillverkaren Offecct och deras, abstrakta, komfortabla stoppmöbel Airberg av Jean-Marie Massaud.


Även Fiskarhedenvillan fick ett hedersomnämnande för huset Tind av Claesson Koivisto Rune.


Den internationella juryn bestod av fyra stora namn inom designvärlden: Li Edelkoort, Giulio Cappellini, Alice Rawsthorn och Ross Lovegrove.



Bilderna nedan: Airberg från Offecct och Tind från Fiskarhedenvillan.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062