23948sdkhjf

Han är Årets producent

Marcus Huber från Fogia och formgivarna Anna von Schewen och Gustav Person har ett gemensamt: De är mottagare av Residence Stora Formpris 2014.
Tidningen Residence har utsett Anna von Schewen till Årets designer. Hon belönas för "finurlig idérikedom och överraskande materialmöten som nu tar plats på den internationella möbelarenan".

Anna von Schewen har arbetat för en mängd olika möbeltillverkare, exempelvis Gärsnäs, Lammhults, String och Ikea.

Marcus Huber (bilden) från möbeltillverkaren Fogia blev Årets producent. Den relativt nya ägaren uppmärksammas för förnyelsen av det anrika familjeföretaget. "För modet att ta ett resolut designsteg uppåt och vitalisera ett stabilt varumärke med spännande samarbeten", skriver Residence jury.

Årets nykomling är bekant för många av Woodnets läsare. Det är formgivaren och snickaren Gustav Person som gjort bordet Spänna för Källemo. "För sitt trädoftande möte av funktion och poesi som lyfter finsnickeriet till nya höjder", motiverar juryn.

Årets möbel blev Chair No 1 av designgruppen Afteroom. Stolen är en hyllning till Bauhaus.

Till Årets accessoar utsågs brickbordet Kerros av Matti Klenell för Iittala.

Mats Theselius mottog priset Årets Lauritz icon award för fåtöljen Bruno (Källemo). Fåtöljen anses "symbolisera långsiktigt tänkande i designbranschen".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079