23948sdkhjf

Elrum på burk till sågverk i Lappland

Renholmen har tagit fram ett nytt koncept för elrummen. Istället för att bygga dem på plats i sågverket byggs de i en containrar.
I den stora leveransen av sågverksutrustning till Lappi Timber i norra Finland har Renholmen byggt elrummen i containrar på hemmaplan. Dessa fraktats och driftsätts sedan i sågverket.

Att bygga elrum är ett tids- och utrymmeskrävande arbete. Redan tidigt i projektet Lappi Timber väcktes tanken på att hitta en ny lösning som kunde effektivisera processen, det resulterade i de smarta elrummen.

- De här elrummen har flera fördelar. Vi kan bygga dem nästan helt klara innan leverans. Det sparar tid och förenklar driftsättningen. Dessutom kräver de mindre plats eftersom de även kan placeras utanför själva sågverksbyggnaden, säger Torbjörn Renström, automationschef på Renholmen.
Lappi Timber blir det första sågverket som Renholmen levererar sina nya elrum till men framöver kommer övriga kunder att erbjudas samma möjlighet.
- I dagsläget finns elrummen i storlekarna 2 x 6 meter samt 2 x 12 meter och vi använder oss av sjöfartscontainrar i plåt. Givetvis hoppas vi att fler kunder ska få upp ögonen för den här lösningen, säger Torbjörn Renström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079