23948sdkhjf

Miljösmarta material på möbelmässan

I en särskild utställning på möbelmässan i Stockholm kommer miljösmarta material och tillverkningsmetoder att presenteras.
På Stockholm Furniture & Light Fair, 3-7 februari 2015, visas utställningen Materials & CSR (Corporate Social Responsibility) som presenterar olika material och tillverkningsmetoder och lyfter fram miljösmarta argument för det som visas i utställningen. Utställningen är producerad av Materialbiblioteket.

- Den absolut vanligaste frågan vi får är den om vilka material som är miljövänliga. Tanken med utställningen är att besökaren ska inspireras till att lära sig se komplexiteten kring att tänka miljösmart och att kunna argumentera för de material som han eller hon valt att använda. Det finns ju egentligen inga miljövänliga material, men det är var och ens ansvar som designer eller produktutvecklare att tänka miljövänligt och att minimera miljöskada så mycket som möjligt, säger Björn Florman, Materialbiblioteket, i ett pressmeddelande.

Materialbiblioteket kommer dagligen att ha visningar på engelska i utställningen som ligger i mässans nya kunskapsområde i hall C. Området omfattar också Designbaren och scenen för seminarieserien Stockholm Design Talks och är gestaltat av formgivare Mattias Stenberg.

Materialbiblioteket har ett permanent showroom på Stockholmsmässan med fler än 2 000 exempel på materialprover och tekniska möjligheter. Plaster, metaller, trä, kompositer och tekniska textilier delar utrymme med tillverkningsmetoder, ytbehandlingar och kommande färgtrender.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063