23948sdkhjf

Försäljning gör Rusforest skuldfritt

Rusforest säljer sågverket och pelletsfabriken i Arkhangelsk och gör sig skuldfria.
Genom försäljningen av verksamheten i Arkhangelsk går det svenskryska bolaget in i ytterligare ny era. Tidigare i år avyttrade de sågverket i Boguchany och Ystad Pellets.

Nu kan företaget koncentrera sig på verksamheten i Magistralnij som ligger i östra Sibirien. Det tre år gamla sågverket har en kapacitet på omkring 100 000 kubikmeter och företaget har skogsarrenden i området med en årlig tillåten avverkning om 599 700 kubikmeter. Det finns även tankar på att bygga en mindre pelletsfabrik i anslutning till sågverket.

Genom försäljningen blir bolaget blir skuldfritt. Försäljningen beräknas inbringa 12 miljoner dollar och inkluderar utöver sågverket och pelletsfabriken i Arkhangelsk även ett antal skogsleasingavtal. En bidragande orsak till försäljningen är sågverkets dåliga skick och att en upprustning skulle bli svår att finansiera på grund av hur det ser ut på den ryska kapitalmarknaden.

Rusforest har redan erhållit 5,7 miljoner dollar som delbetalning och räknar inte med några problem att driva in skulden, något som hänt tidigare. Det finns säkra avtal som exakt reglerar betalningarna. De har redan använt fem miljoner dollar för att betala av ett lån till som de tog av Vostok Nafta 2012.

Nu går de vidare genom att diskutera en sammanslagning med ryska Lesresurs, ett skogs- och sågverksbolag som styrs av Nova Capital som även är Rusforsts huvudägare. Lesresurs är verksamt i ungefär samma region.

Bilden är från arbetet med att täcka över branddammen vid sågverket i Magstralij. Trots att den är djup skulle den bli bottenfrusen annars på grund av de stränga vintrarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064