23948sdkhjf

Södra satsar mer på hållbarhetsfrågor

Från och med årsskiftet har Södra en ”Koncernstab Hållbarhet".


Hållbarhetsfrågorna har alltid varit centrala för Södra och i samband med att hållbarhetsarbetet genomlysts under 2014 har beslut tagits att göra en organisatorisk och strukturell förstärkning. Från och med 2015 samlas arbete och resurser inom området i en central stab, Koncernstab Hållbarhet.

Staben etableras den 1 januari 2015 och blir direkt underställd Lars Idermark, vd och koncernchef. Som en del i Södras koncernstrategi 2020 har en hållbarhetsstrategi arbetats fram som bland annat innebär att systematisera arbetet med hållbarhetsfrågorna och kommunicera dem på ett stringent och tydligt sätt.
Ett led i arbetet är att successivt anpassa arbetssätt efter standarden Global Reporting Initiative (GRI). Södras mål är att redovisa enligt regelverket GRI 4 från och med 2016.
Chef för staben blir nuvarande hållbarhetschef Roine Morin. Förutom Roine Morin består staben av miljösamordnare Elisabeth Dahlén, miljö- och energisamordnare Eva Gustafsson, energisamordnare Nilla Dahlin, hållbarhetssamordnare Kristina Altner samt Anders Rydne som vikarerar för Eva under hennes föräldraledighet.
Koncernstab Hållbarhet ska ansvara för den övergripande samordningen av miljö-, energi- och hållbarhetsfrågor samt driva och stödja utvecklingsfrågor inom Södrakoncernen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094