23948sdkhjf

Anställd på Treteknisk har doktorerat på vindbyar

Dimitrios Kraniotis från NTI har doktorerat på hur vindbyar påverkar energiförbrukningen i hus.
Veckan före jul blev Dimitrios Kraniotis doktor vid Norges University of Life Sciences. Hans arbete har fokuserat på vinddriven luftinfiltration och speciellt då hur vindbyar påverkar energiförbrukningen i hus. Arbetet kan få stor betydelse för beräkning av energiförbrukningen.

Titeln på avhandlingen är, " Dynamiska egenskaper genom vinddrivna luftinfiltration i byggnader - Effekterna av instabila vindförhållanden”. Genom sitt arbete har han försökt ta reda på mer om hur vindbyar och luftläckor i påverkar klimatet i huset, med fokus på flödesberäkningar i otäta hus.

Tidigare har man tittat på stadig vind från vissa riktningar. Kraniotis har sett på hur turbulensen i påverkar bygget när vindarna är ojämna, vilket är mycket mer komplext och han har kommit fram till att det kan vara stora skillnader.

I doktorandarbetet har Kraniotis alltså fått fram underlag för att göra mer exakta och realistiska beräkningar på hur luftinfiltrationshastigheter påverkar klimatet och därmed energiåtgången i byggnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063