23948sdkhjf

Massaingenjör visar trä på Galleri Hantverket

Lördag 14 mars kl 11 – 16 har Lennert Delin Vernissage på Galleri Hantverket i Stockholm.


Lennart Delin som varit konsult i chefsposition på ÅF under många år och bland annat specialist på papper och massa är nybliven pensionär och har fått mer tid för sin livslånga hobby, konsthantverk i trä.

Delin började tidigt att arbeta i trä och har alltid varit fascinerad av träd och deras inneboende "själ". Ju mer komplicerad, desto vackrare, ofta kvistigt eller svampangripet trä. Hans alster består därför oftast av närvuxet trä som inte finns att köpa.
Lennart Delin har sin ateljé i Johannesdal nära Mälaren i Stockholm och är självlärd. Han svarvar mycket och gör mindre möbler, skålar skrin och liknande.

Utställningen är på Galleri Hantverket som är ett kooperativ för yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare inom bland annat glas, keramik, järn, trä, betong och silver. Här visas skulptur, bruksföremål och smycken direkt levererade från medlemmarnas ateljéer och verkstäder. Tillverkningen och formgivningen är utförd på ett hantverksmässigt sätt av konstnärerna själva. Galleri Hantverket startades 1999 för att skapa ett forum för konstnärer att lättare kunna visa och sälja sina verk samt möta det alltjämt växande intresset för det handgjorda och unika.

Adressen är Götgatan 63 och utställningen varar till 26 mars.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079