23948sdkhjf

Snart kan du skriva ut trä

3D-utskrifter har förlorat lite av sitt nyhetsvärde lite, men snart lanseras trä som utskriftmaterial.
Makerbot är en av de mest kända tillverkarna av stationära 3D-skrivare och på CES-mässan i Las Vegas förra veckan meddelade att de i höst kommer med kompositmaterial för 3D-utskrift som kombinerar plast med trä, metall eller sten.

På mässan visades en 3D-tryckt hammare med lönnskaft och huvud i järn, en pryl som imponerade på många av mässbesökarna. Den var lite lättare än en riktig hammare och träytan faktiskt såg ut och kändes som trä. Det luktade dessutom trä, eftersom det finns äkta trä i kompositen. Klicka på bilden för att se den utskrivna hammaren i lite större format

Hammarhuvudet var emellertid inta lika övertygande. Ytstrukturen kändes rätt, men det var för lätt för att vara järn och det kändes varmt, sinnena förväntar sig att metallen vara sval vid beröring. Men ändå, det var trä och järn, förvisso uppblandat, och det kom ur en skrivare.

För att de nya materialen ska fungera har Makerbot listat ut hur partiklar av trä, metall och kalksten ska blandas med plast för att bilda de sammansatta trådar som utskriften består av. Men för att återvända till hammaren så skulle den inte göra någon snickare glad, men kanske för att slå upp en klen tavelspik i en inte alltför hård vägg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109