23948sdkhjf

Moelven Edanesågen ökar kapaciteten med kanaltork från Valutec

För att öka kapaciteten har Moelven Edanesågen i Värmland investerat i en kanaltork från Valutec. Torken, som börjar monteras i januari 2016, kommer att öka torkkapaciteten på anläggningen med 40 000 kubikmeter per år.
- Vi jobbar varje dag för att bli ännu bättre och nu var det inom virkestorkningen som vi kände att det fanns en flaskhals. Vi har haft ett långt samarbete med Valutec och vi har varit väldigt nöjda med deras service. Så när Valutec, inför den här investeringen, erbjöd oss ett konkurrenskraftigt alternativ så föll valet på dem, säger Jörgen Olofsson, vd på Moelven Edanesågen.

Den nya kanaltorken är av typen 2-zons FB, där torkningen sker i två separata zoner. Den första zonen ger snabbare uppfuktning vilket minskar risken för torksprickor i intagsänden. Den andra zonen fungerar som en utjämningszon och ger en minskad fuktspridning.

Torken byggs i rostfritt stål och kommer att levereras nyckelfärdig och är fullt utrustad, vilket innebär att den har bland annat tryckramar och värmeåtervinning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078