23948sdkhjf

Enkel och miljövänlig värmegolvskiva

Novopan lanserar ett miljövänligt värmegolv som sparar tid vid inläggningen och sänker uppvärmningskostnaderna. Golvet består till 70 procent av återvunnet trä och är enligt Novopan enkelt att montera med ett minimalt VVS-arbete.
När byggnadsfirman Flottsunds Bygg i Uppsala installerar golvvärme väljer de Novopans värmegolv. Materialet gör också att bostadsägaren snabbt kan justera värmen och sänka temperaturen under natten, till skillnad från traditionell golvvärme i betong som har mycket längre reaktionstid.

När de nyligen renoverade ett äldre flervåningshus ville ägarna ha golvvärme i lägenheterna.

Flottsunds Bygg har över 25 års erfarenhet i byggbranschen och har under lång tid installerat traditionell golvvärme i betong – men nu har de ändrat teknik. Nyligen introducerades de till Novopan värmegolv, ett tips från deras lokala byggvaruhus, Nordströms Hallsjö Brädgård. Sedan dess har Flottsunds Bygg använt den nya värmelösningen i flera nybyggnadsprojekt och även vid renoveringen av ett äldre våningshus.

- Golvkonstruktioner i äldre byggnader är oftast reglade. Ett Novopan värmegolv kan läggas direkt på reglarna, något som Flottsunds Bygg tycker underlättar arbetet. Dessutom kan vi använda både 16 och 17 mm värmeslingor, berättar Niklas Andersson på Flottsunds Bygg.



- Novopan-golvet gör arbetsprocesen mer effektiv eftersom snickaren inte är beroende av VVS:are för att montera värmesystemet. Snickare kan själv lägga golvet och tillkalla VVS:aren först på slutet, när vattnet ska anslutas. Av erfarenhet vet vi också att värmegolvet inte är dyrare, eftersom denna värmelösning går snabbare att lägga och därmed kostar mindre i arbetstimmar, förklarar Niclas Hegg, Novopans svenska försäljningschef.

Förutom att Novopans träbaserade golvvärmesystem är det enda på marknaden som tillverkats av 70 procent återvunnet trä, så är det också en lösning som skapar en jämn värmekomfort och sparar energi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063