23948sdkhjf

Fint pris till största karmtillverkaren

Vindelåns snickeri i Rusksele är Årets hållbarhetsföretag i Lycksele. Region Västerbotten delade ut utmärkelsen vid Guldkalaset på Lyckseles näringslivsgala på fredagskvällen.
- Ett stort grattis till Vindelåns snickeri, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Företaget bidrar till ett mer hållbart och konkurrenskraftigt Västerbotten och är på ett innovativt sätt en stark livskraft i vår träindustri.

Vindelåns snickeri är ett tredje generationens företag som tillverkar ytter- och innerdörrkarmar. Produktionen är toppmodern och effektivitetsmaximerad och LEAN är välintegrerat i det vardagliga arbetet.

Motiveringen av Årets hållbarhetsföretag lyder:

Årets hållbarhetsföretag har tagit en traditionell produktion med koppling till de regionala resurserna och förutsättningarna till en modern och innovativ nivå. Företaget låter inte det ena utesluta det andra och har såväl kundernas, medarbetarnas och bygdens intressen för ögonen. Balansen mellan en god ekonomi och en hållbar produktion ger inspiration till en hel bransch. Varför göra som man alltid gjort, när man kan göra som i Rusksele?

Kriterier för Årets hållbarhetsföretag:

Årets hållbarhetsföretag är ett företag som genom medvetet arbete med hälso-, miljö- eller jämställdhetsfrågor byggt en stabil grund för långsiktigt bestående verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078