23948sdkhjf

Julstängt för uppgradering på Soknabruket



Moelvens sågverk i Sokna några mil norr om Oslo byggdes 1972. Sedan dessa har det givetvis hänt en del, men sågens vd, Atle Nilsen. Är bestämd när han menar att justerverket är passé.

- Moelven Soknabruket har stort behov att öka kapaciteten med moderna tekniska lösningar. Bara så kan vi reducera kostnaderna och öka vår konkurrenskraft, säger Atle Nilsen.

Med en investering på 50 milkoner norska kronor kommer justerverket att vara i toppklass när arbetet är avklarat den 18 januari.

En viktig del i investeringen är automatsorteringen som ger bättre kvalitet och betydligt större kapacitet. Med den nya justeringen kan de gå från tvåskift till enskift. Med den ökade kapacitet kommer de att öka produktionen, även i hyvleriet, så inga fast anställda kommer att bli uppsagda.

På grund av omfattande ombyggnation stannar de produktionen i början av december. De anställda kommer att få ordentlig julledighet, men även utbildning så att de är klara att köra igång den 18 januari.

Leverantör av justerverket är Ringsaker Industriservice (f.d. Odden Mekaniska) och Remasawco står för automatsorteringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062