23948sdkhjf

Bygghandeln vill ha långsiktiga spelregler

Ulf S. Gustafsson, VD för branschorganisationen Bygg- och Järnhandlarna, vill se långsiktiga och tydliga spelregler för byggmaterialbranschen. Det framhåller han i ett pressmeddelande angående Riksdagens beslut om att sänka ROT avdraget till 30 procent från nuvarande nivå på 50 procent, som en konsekvens av dagens rambeslut för statens budget 2016.
Ulf Gustafsson menar att det nu råder en osäkerhet i hur reglerna skall utformas och implementeras. – Jag får signaler från mina medlemmar där oron och osäkerheten kring vad beslutet egentligen innebär gör att byggprojekt kan hamna i vänteläge. För att branschen skall kunna hinna ställa om, behöver vi minst sex månader på oss. Att som nu ge branschen en månad på sig att förstå och implementera de nya reglerna ställer till med problem, helt i onödan.
Nu hoppas branschorganisationen och dess ordförande att riksdag och regering tar sig an frågan om renovering och underhåll av bostäder.

– Det s.k. miljonprogrammet innehåller en mängd fastigheter med mycket stora renoveringsbehov. Att utveckla ROT-avdraget och skapa positiva incitament för att lösa renoveringsbehoven i denna typ av fastigheter, vore att göra stor samhällsnytta. För inte skall det väl behöva gå så långt att det blir billigare att riva och bygga nytt? avslutar Ulf Gustafsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156