23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på NTT Woodnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Fiskbräda är Ålands bidrag till Matverk

Matverk 2016 är en svensk tävling där ett lag med råvaruleverantör, en matlagare och kanske en formgivare tar fram ett matverk som kan placeras på marknaden. En delatagare per landskap går vidare.

Åland är inget svernskt landskap men får ändå delta. Vann gjorde fiskaren och fiskförädlaren Anders Westerberg och kocken Michael Björklund med sin fiskbräda. På denna bräda som mer ser ut som en planka serveras som en palett med smårätter gjorda av delar av fisk som normalt kastas bort eller går till djurfoder.



På brädan serveras, varmrökt sikbukfena i chilimarinad, varmrökt simpstjärt, kallrökta stekta bukben av sik, stekt flunderrom, varmrökt simpfilé och simpromsröra.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02