23948sdkhjf

Skogsbarometern pekar uppåt

Stor framtidstro med höga priser är vad skogsägarna förväntar sig och de är mer nöjda än någonsin. Det visar årets Skogsbarometer från LRF Konsult och Swedbank.
I augusti och september intervjuades 750 skogsägare om sina förväntningar på konjunkturen. Hela 66 procent tycker att lönsamheten i är tillfredställande eller mycket god.

Undersökningen Skogsbarometern 2015 visar att 63 procent av skogsägarna skulle köpa mer skog om de hade en miljon kronor att investera. Förra året var motsvarande siffra 57 procent.

En annan sak som kom fram är att ägarna fortfarande har högt förtroende för skogen. Vilket visar sig genom att man gärna köper mer skog och fortsätter sitt ägande.

Priserna håller i sig och har blivit bättre det senaste året, vilket skogsägarna även trodde i fjol och på tre års sikt tror de att det blir ännu bättre.

Barometern visar att sågtimmerpriserna på ett år stigit med fem procent och massavedspriserna med två procent, jämfört med andra kvartalet 2014.

Andelen skogsägare i Skogsbarometern som tror på förbättring de närmaste tre åren har minskat något från 39 till 35 procent medan 55 procent tror på oförändrad lönsamhet i skogsbruket på sikt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094