23948sdkhjf

Landskrona konsthall visar Jonas Lindvall

Jonas Lindvall är en väletablerad designer, arkitekt och formgivare som finns representerad på stora museer som Nationalmuseet, Victoria & Albert Museumi London och Moi Art Center i Tokyo.
Under utställningen som pågår till den 13 december på Landskrona konsthall kommer designprocessen att lyftas fram. Med hjälp av skisser, foton, modeller, färdiga produkter och uppbyggda miljöer visas hur en designprodukt kommer till.

Den separatutställning, som arrangeras av Landskrona Konstförening, erbjuder besökarna unik inblick i design från en av Sveriges ledande namn inom arkitektur och formgivning. Modeller, teckningar och prototyper visas tillsammans med klassiker från Lindvall.

För Woodnets läsare är han mest känd för sina möbler som, Miss Holly stol och bord som han ritade för Stolab, Loungestolen Papa och Oak (årets möbel 2001) stol för Skandiform, möbler som blivit moderna klassiker.

"Mitt mål är att skapa objekt som har en bekant kvalitet genom en förbindelse med historien om objektet, men är - samtidigt -. Intressant och modern"

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062