23948sdkhjf

Woody utbildar om hållbart byggande

Woody Bygghandel erbjuder nu en utbildning i Hållbart byggande för sina kunder som främst består av mindre byggföretag. Man vill med ökad kunskap om byggandets miljöbelastning och materialval ge entreprenörerna argument att möta det ökande miljöengagemanget hos konsumenten och att hitta sina egna lösningar. 
– Varje år arrangerar vi fem miljödagar i våra olika regioner för att driva ett samlat miljöarbete i hela kedjan. I år presenterade vi den nya utbildningen och intresset är så stort att vi räknar med i alla fall ett fyrtiotal kurstillfällen. Då passar vi också på att utbilda en stor del av våra byggsäljare, säger Ebba Örwall-Lovén miljöchef på Woody Bygghandel.

Klimatsmart Byggande, företaget som utvecklar kursen i samarbete med Woody Bygghandel, fokuserar på miljödrivna materialval.

– Små byggföretag tvingas ofta lita till leverantörer och sunt förnuft och har sällan möjlighet att anställa miljöexperter eller använda komplexa bedömningssystem. Det är därför mycket viktigt att möta det här intresset, säger Anders Ejlertsson på Klimatsmart Byggande.

– Vi har varit delaktiga i utvecklingen av kursen och gillar den handfasta och seriösa känslan. Våra kunder upplever att miljö blir allt viktigare för slutkunden och detta kan vi nu möta. En hel del byggare kan nog också uppleva det som befriande att kunna prata om annat än pris, säger Karl Gustafsson vd PoG Woody Bygghandel med sex anläggningar i Skåne.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062