23948sdkhjf

Visby kan få högt trähus

Leva husfabrik har haft förhandskontakt med stadsarkitekten i Visby om markanvisning och i lokalpressen ställer han sig mycket positiv.
- Jag tycker att det låter väldigt spännande. Det är väldigt roligt med experimentella projekt som testar nya metoder för bostäder och nya sätt att bygga, säger stadsarkitekt Christian Hegardt till Hela Gotland.

Leva husfabrik är känt för sin etablering i kungsladorna i Visby där de har restaurang, butik och galleri. Men nu är även Leva Husfabrik på gång och i år har de sålt sålt tretton hus.

Sedan en tid tillbaka är näringslivsprofilen Karsten Inde är majoritetsägare Leva Husfabrik AB som han gått in i på grund av att han gillar affärsidén med massiva trähus och en stark miljöprofil. Han säger till tidningen att de nu även vill satsa på att bygga hus i tre eller fyra våningar och har kontaktat Region Gotland för att diskutera vidare och förhoppningsvis få en markanvisning.

Helen Bloom som är arkitekt på Leva Husfabrik och en av företagets grundare, var inte beredda på att saken skulle få så stor uppmärksamhet.

- Det är bara en idé än så länge, men det stämmer att vi vill bygga ett större och högre hus. Men hur det ska se ut och hur oendet fungerar är något som vi än så länge bara diskuterar, säger hon.

Leva Husfabrik arbetar med KL-trä från Martinsons och omdet blir aktuellt med ett högre hus kommer de även att arbeta nära Martinsons vad gäller konstruktion och liknande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062