23948sdkhjf

Stolab bygger vidare

Stolab satsar vidare på svensk möbeltillverkning genom att förvärva Albin i Hyssna. Köpet innebär att Stolab och Albin i Hyssna blir ”syskon” i en familjekoncern ägd av Martin Johansson, vd på Stolab, och Göran Martinsson.
De båda företagen kommer att drivas vidare som separata bolag under respektive varumärke.

– Det här känns fantastiskt roligt och är ett tydligt exempel på vår starka tro på kraften i svensk möbelindustri, säger Martin Johansson, vd och delägare i Stolab Möbel AB. Stolab växer hela tiden av egen kraft. Vi är stolta över vår 109-åriga historia, men tänker och satsar framåt genom kontinuerlig utveckling. Förvärvet av Albin i Hyssna gör att vi kan utveckla familjekoncernen, men också få chans att bygga vidare två bolag som vi verkligen tror på.

Anna-Lena Knutsson, vd albin i Hyssna konstaterar att det var dags att diskutera kommande generationsskifte, men att nästa generation inte var intresserade av att driva bolaget.

– Vi började då prata om en eventuell försäljning och kände att vi ville sälja till någon som har samma grundvärderingar som oss och med ambitionen att driva företaget vidare här

i Hyssna. Det kändes oerhört viktigt eftersom vi månar om såväl våra medarbetare som våra kunder, säger Anna-Lena Knutsson. När vi väl hade bestämt oss för att sälja bolaget till en extern köpare, kändes Stolab som det bästa alternativet vi kunde tänka oss. Vi har alltid haft en mycket god relation med Stolab och sett dem som en förebild.

Albin i Hyssna kommer att drivas vidare med nuvarande ledning Anna-Lena Knutsson (vd), Sven-Olof Johansson och Lennart Johansson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079