23948sdkhjf

Målad panel ökar för SCA

SCA Timber Supplys försäljning av målad panel till Skandinavien ökar sedan starten i Stugun. Som NTT och woodnet.se har skrivit om tidigare har SCA under 2015 ökat kapaciteten med en anläggning för målad panel även i Tunadal.
I början av 2000-talet monterades det huvudsakligen omålad panel på svenska nybyggda hus, men sedan dess har marknaden svängt och idag är det övervägande grund- eller mellanstruken ytterpanel som sätts upp.

Under fjolåret fakturerade SCA Timber Supply Skandinavien 27 000 kubikmeter målad ytterpanel. Den här affärsvolymen har byggts upp under fem år då de första leveranserna gjordes från anläggningen i Stugun.

Leveranserna av målad panel går i första hand till större kunder i Sverige och Norge, med Beijer Byggmaterial, Byggmax och norska koncernen Bygger'n som största kunder för de här volymerna. Totalt sett levererade SCA Timber Supply Skandinavien målad ytterpanel till 130 butiker i Sverige och Norge.

Förutom leveranser till butik är företaget digitalt uppkopplad mot bygghandelns webb-shoppar. En beställning från en hantverkare eller privatperson som elektroniskt köper de här produkterna från en svensk byggmaterialkedja kan hanteras och levereras direkt från SCA Timber Supplys plocklager i Tunadal.

SCA Timber Supply Skandinavien driver idag två målerianläggningar. Den ena anläggningen ligger i Stugun och har varit i drift sedan 2010, den andra i Tunadal startades upp under våren 2015. Verksamheten i Tunadal har enligt SCA närmast rivstartat och ligger redan nu långt före den uppkörningskurva som skissades upp som grund för investeringsbeslutet.

Produktion och försäljning av målad panel är en del av SCA Timber Supplys strävan att öka förädlingsvärde och marginal. Enligt företaget har den här utvecklingen bidragit till att det ekonomiska resultatet successivt har förbättrats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078