23948sdkhjf

Träpall målet vid Ungdoms-OS

Den 12-21 februari är det dags för den andra vinterupplagan av Världsungdoms-OS, en idrottstävling för ungdomar där idrotten möter kultur och utbildning. Denna gång genomförs tävlingarna i Lillehammer, och det givna målet för de tävlande är prispallen av trä, tillverkad av Moelven.
Visionen med Världsungdoms-OS är att inspirera ungdomar över hela världen att delta i idrott och leva efter den olympiska värderingarna. Tävlingen är en utvecklingsplattform för ungdomar mellan 15-18 år, inte bara genom idrottstävlingar på högsta nivå utan också genom utbildningsprogrammet Learn & Share som pågår under hela spelen.

Att Moelven får tillverka prispallarna av trä i Lillehammer kan tyckas logiskt. Det var i Lillehammers ”riktiga” OS, 1994, som träbyggandets teknik tog betydande steg i samband med byggandet av de stora hallarna Vikingaskeppet och Håkons hall, något som även betydde mycket för utvecklingen av Moelven Limträ.

Den första vinterupplagan av Världsungdoms-OS genomfördes 2012 i Innsbruck. Tävlingarna innefattar samma idrotter som de olympiska spelen men med färre discipliner och tävlingar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078