23948sdkhjf

Södra säljer väggsystem

Södra har sålt produktionen av väggsystemet SödraSmart till Smartax AB. Smartax AB tar över tillverkning och försäljning av SödraSmart från 1 mars 2016. Smartax kommer driva vidare och utveckla SödraSmart för att möta marknadens behov.
Södra utvecklade i början av 2000-talet väggsystemet SödraSmart som är avsett för icke bärande mellanväggar och kan användas som vägg-, tak- samt golvregel. Systemet är utvecklat för att vara enkelt att hantera, kapa och skarva. SödraSmart limmas ihop av råvara från granstockens sidobrädor.
– Vi har haft en sortimentsöversyn och produkten passar inte längre in i vårt koncept, därför väljer vi att sälja den. Smartax har visat förmåga och ambition att vidareutveckla produkten på ett bra sätt, därför väljer vi att överlåta produktionen till dem, säger Fredrik Gustavson, försäljningschef för Sverige och Danmark inom Södra Wood.

– Vi är mycket glada för att Smartax fått möjligheten att överta produktionen från Södra. Regeln är en viktig komponent i vårt väggsystem, som vi nu börjar rulla ut på mark­naden. Vi kommer att fortsätta produktionen av den befintliga regeln och parallellt utveckla förädlade versioner, säger Lennart Nordlund, Smartax Byggmaterial ABs vd och grundare.

SödraSmart tillverkas idag hos Bröderna Steens i Långasjö och produktionen kommer att fortgå där och Södra fortsätter som råvaruleverantör. SödraSmart kommer i fortsättningen att säljas under varumärket SmartaxTM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078