23948sdkhjf

Bostadsleverantör satsar med nytt namn

OBOS Sverige AB blir det nya namnet för det som varit BWG Homes AB, med varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan. Företaget förstärker samtidigt sin position inom utveckling av bostäder och kommersiella projekt på den svenska marknaden i och med att bolagets kapacitet och resurser inom affärsområdet projektutveckling förstärks ytterligare.
– Det här är en mycket viktig satsning för Obos. Den svenska verksamheten står för 40 procent av vår affär inom bostadsutveckling. Ledningen och alla medarbetare i Sverige har gång på gång visat exceptionell handlingskraft och kompetens. Vårt förtroende för dem är stort, säger Daniel Kørberg Siraj, koncernchef för Obos i Norden.

Sedan företaget tog BWG Homes av den norska börsen för drygt ett år sedan har den svenska verksamheten övergått direkt i Obos ägo. Nu etableras alltså detta varumärke även på den svenska marknaden.

I samband med namnbytet betonar ledningen att det handlar om en större förändring än bara ett namnbyte.

– Som en del i Obos-familjen kan vi ta ett ännu större ansvar, säger Joakim Henriksson, VD för Obos Sverige. Den långsiktighet och finansiella styrka som Obos står för innebär bland annat att vi kan leverera större volymer och ta oss an mer mark att utveckla till nya områden där människor vill bo och leva.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062