23948sdkhjf

Viktig välja rätt arbetsmiljö

Den yngre generationen tycker att ergonomi på arbetsplatsen är lika viktigt som att ha hög lön. Det visar en undersökning som Kinnarps presenterade på Stockholm Furniture Fair.
Enligt Kinnarps undersökning är ergonomi ett prioriterat område för samtliga generationer, och den perfekta arbetsplatsen kännetecknas enligt undersökningen av både modern och ergonomisk arbetsutrustning. När den yngsta generationen kontorsarbetare i undersökningen fick frågan vad de tycker är viktigt för trivsel på arbetsplatsen hamnade sköna och ergonomiska arbetsmöbler högst upp på listan med 76 procent tätt följt av hög lön med 75 procent, något som även Kinnarps förvånas över.

– Det är överraskande att unga värderar ergonomi så högt, även för oss på Kinnarps som vet hur viktigt det är med rätt arbetsmöbler. Jag trodde att ergonomi skulle rankas lägre då många inte märker av följderna av dålig ergonomi förrän de är äldre. Att tänka på det när man är ung innebär att man investerar i välmående inför framtiden och resultatet är därmed väldigt positivt, säger Elisabeth Slunge, Kinnarps.

Vid presentationen på möbelmässan medverkade även Aram Seddigh, stressforskare och konsult med kontorsmiljöer som specialområde. Han betonade vikten av att utforma arbetsplatser efter det arbete som ska utföras, något som låter självklart men sällan görs på ett genomtänkt sätt enligt Aram Seddigh. Inte av enskilda medarbetare heller.

– Många säger att de föredrar en tyst och lugn arbetsplats, ett eget rum. Men studerar man deras beteende så sitter de med öppen dörr och rör sig över arbetsplatsen. Som individ bör man tänka över sina arbetsuppgifter och se till att man anpassar arbetssituationen efter vad man ska göra. Som arbetsgivare gäller det att bygga en arbetsplats där detta är möjligt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063