23948sdkhjf

Kina vill bygga trähus

I dag och en vecka framåt är en delegation från det kinesiska bostadsdepartementet i Europa för att lära om svenska och europeiska standarder och om den teknik som finns på området. Målet är att redan i slutet av detta år kunna publicera nya standarder för träbyggande. – Vi räknar med att ta med oss mycket fakta hem från detta besök, betonade gruppens ledare, Generaldirektör Liu Can, vid ett inledande seminarium på Näringsdepartementet.
Besöket i Europa är organiserat av European Wood, en samarbetsorganisation där Svenskt Trä är drivande och där Jan Söderlind är ordförande.

Det var tydligt att intresset är stort i den stora kinesiska gruppen, cirka 15 personer. Frågorna kom snabbt och var mycket konkreta, både kring hur mycket som byggts i trä i Sverige och om tekniska lösningar och standarder.

Det ord som återkom oftast i Mr. Lius eget anförande var tveklöst ”klimat”. Den kinesiska regeringen har tydligt visat att man tar frågan på allvar, och att det i kombination med bostadsbehoven låg bakom den policy man publicerade hösten 2015 som satte upp mål för ökat träbyggande.

Mer om detta besök i NTT, närmast i nr. 6 som kommer ut den 10 juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063