23948sdkhjf

Fabrik i Norsjö ska ge fler trähus

En ny fabrik etableras i Norsjö i Västerbotten, vilket ger modulföretaget Grönbo möjligheter att tredubbla sin årskapacitet av lägenheter.
– Vi märker en kraftigt ökad efterfrågan på våra ekologiska flerbostadshus och fastigheter och vill visa att det går att bygga ett sundare boende till samma pris som vanliga bostäder, säger Grönbos Mattias Henriksson.

Den nystartade fabriken, Ecopart, kommer att leverera huskomponenter till Grönbo. Det handlar om ytter- och innerväggar, bjälklag, takdelar, balkonger och färdiga modulbadrum till Grönbos flerbostadshus och fastigheter som byggs enligt ett egenutvecklat byggsystem.

Huvudmarknaden är idag västerbotten samt norrbotten. Med en ökad kapacitet ökar möjligheten till en större geografisk spridning.

– Vi har idag en årskapacitet på 150 lägenheter. Med denna satsning kan vi på lång sikt växla upp årskapaciteten till 500 lägenheter. Då kan vi också bli en större aktör i Sveriges bostadskris. Förhoppningen är att fabriken ska ge upp till 70 arbetstillfällen, säger Mattias Henriksson verksamhetsansvarig på Grönbo och delägare i den nya fabriken som ska vara igång före nyår. Till sommaren räknar ägarna med ett tjugotal anställda.

På Norsjö kommun är det ett välkommet tillskott då fabrikslokalerna med tidigare fönstertillverkning stått tomma sedan ett år tillbaka, vilket drabbat sysselsättningen på orten.

–Det här blir ett lyft för hela regionen. Vi har länge jobbat målmedvetet med att hitta en ny aktör, säger Mikael Lindfors, kommunalråd i Norsjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078