23948sdkhjf

Positiva tongångar vid Trämarknaden i Karlstad

Behoven av att bygga är stora i många länder, samtidigt som fördelarna med träbyggande har slagit rot hos allt fler politiker. Detta är faktorer som talar för en växande efterfrågan på trä. Det konstaterade flera talare vid årets Trämarknad i Karlstad. – Sverige och Värmland är väl rustade för den växande bioekonomin, menade Skogsindustriernas chefsekonom Mats Kinnwall.
Mats Kinnwall pekade på att den historiska kopplingen mellan tillväxt och ökande koldioxidutstläpp måste brytas, något som bioekonomin kan vara nyckeln till. Och inom bioekonomin är det ett område som är särskilt betydelsefullt för den utvecklingen – träbyggande.

– Vi måste få människor att förstå skogsbrukets betydelse för möjligheten att skapa tillväxt utan att vi ökar koldioxidhalten för mycket, vi måste skapa förståelse för att vi behöver använda skogen.

Generellt var tongångarna positiva. Exporten till framför allt Asien ser ut att öka. Storbritannien kommer att behöva köpa trä även i framtiden, även om den ekonomiska tillväxten de närmaste åren är ett frågetecken.

Ett längre reportage från Trämarknaden kommer i NTT nr. 12.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063