23948sdkhjf

Fler nya chefsroller i Derome

Nyligen släpptes nyheten att Magnus Andersson tar över rollen som koncernchef. Nu står det klart att även Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome byggvaror och träteknik sedan 2003, tar ett nytt steg inom koncernen.
För en knapp månad sedan meddelade halländska Derome att Karl-Erik Andersson lämnar den dagliga verksamheten och rollen som koncernchef. Ny vd för koncernen blir från årskiftet istället sonen Magnus Andersson.

Nu kommer även nyheten att även Carl-Tore Bengtsson, vd för byggvaru- och träteknikområdet, går in i en ny roll.

– Jag har blivit ombedd att hjälpa till på annat håll och tackat ja till att bli vice vd i moderbolaget, säger Carl-Tore Bengtsson och fortsätter:

– Det kommer att innebära mindre operativt jobb och att jag istället kommer att arbeta med olika projekt inom koncernen, förklarar han.

Carl-Tore Bengtsson anställdes av Derome 2003 och har varit delaktig och drivande i den expansion som företaget har genomgått med såväl förvärv av andra företag som uppförande av nya anläggningar inom bygghandeln och takstolstillverkning.

Det finns dock inga planer på att slå av på takten eller ändra strategi. Ny vd för Derome byggvaror och träteknik blir Johan Winroth som sedan 2008 har varit divisionschef på bygghandelssidan.

– Det känns jättebra. Jag har aldrig tidigare varit så taggad inför ett nytt jobb, säger en entusiastisk Johan Winroth. Han fortsätter:

– Jag var den förste som Carl-Tore anställde när han tillträdde och vi har jobbat tätt ihop hela vägen. Tanken är att fortsätta vara expansiva och jobba för att effektivisera byggprocessen, säger Johan Winroth.

// Daniel Blomqvist
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297