23948sdkhjf

Nominera till Gnistan

Föreningen Trästad Sverige har beslutat instifta en ny utmärkelse – Trästadens Gnista. – Gnistan ska gå till någon eller några som har gjort skillnad för träbyggandet i Sverige, förklarar Magdalena Andersson, ordförande i föreningen Trästad Sverige och till vardags landshövding i Västerbotten.
Det nya priset vill uppmärksamma att det moderna träbyggandet utöver nya resurssnåla produktionsmetoder även skapar förutsättningar för ny arkitektur och nya tekniska lösningar.

Utmärkelsen har fått namnet Gnistan för att den är tänkt att gå till någon eller något som just tänt en gnista som fått igång en utveckling, förändrat vårt sätt att tänka, gett nya insikter eller kanske förändrat sättet att bygga.

Trästad Sverige vill med utmärkelsen uppmärksamma insatser som lett till framgångar och synlighet för svenskt träbyggande. Dessa kan vara av vitt skild karaktär.

– Det kan vara uppmärksammad arkitektur, produktionstekniska genombrott, framgångsrika träbyggnadsstrategier, uppmärksammad forskning, mediegenomslag eller till och med lagförslag. I dag befinner vi oss mitt i genombrottet för träbyggandet och tanken med utmärkelsen är att uppmärksamma insatser som bidragit till detta, säger Susanne Rudenstam, Sveriges Träbyggnadskansli.

Vem som helst kan nominera och juryn är styrelsen i Trästad Sverige. Senast 9 januari vill juryn ha in nomineringar för 2017 års Trästadens Gnista. Priset kommer att delas ut under Trästad Sveriges seminarium ”Låt landet bygga staden” den 26 januari på Grand Hôtel i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062