23948sdkhjf

Uthållighet på möbelmässan

Sustainability Thinking är temat på Stockholm Design & Architecture Talks, Stockholm Furniture & Light Fairs eget forum för kunskap och diskussioner inom design- och arkitekturområdet. Mässan äger rum 7-11 februari 2017.
– Hållbarhet är fortsatt ett viktigt ämne inom design bland utövare, producenter och konsumenter, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Cecilia Nyberg berättar att man kommer att ta upp frågor om allt från livslängd på design och produkter, jämställdhet i branschen till hållbara material, tillverkningsmetoder och hållbar arkitektur

Inför mässan 2017 byter Stockholm Design Talks dessutom namn till Stockholm Architecture & Design Talks, då ämnesområdet arkitektur nu blir en bärande del av kunskapsprogrammet med aktuella frågor för arkitekter.

– Det blir en blandning av aktuella debatter och företeelser som kommer att belysas i föreläsningar, panelsamtal, trendföreläsningar och ren inspiration. Gäster som Dorte Mandrup, Jaime Hayon, Werner Aisslinger och Universal Design Studios kommer att föreläsa och intervjuas på scenen. Det kommer även att göras en uppföljning av samtalet 2016 om utveckling av Stockholms arkitektur och stadsbild med bland andra den nya stadsarkitekten i Stockholm, Torleif Falk.

Stockholm Design & Architecture Talks pågår 8-11 februari i mässans kunskapsområde bredvid Designbaren i hall C. Först ut 8-9 februari är Arkitektur- och Designdagarna med innehåll riktat först och främst till arkitekter, inredningsarkitekter, designer och inköpare. Den 10 februari är Möbel- och belysningshandelns dag med inriktning på återförsäljningsfrågor. Den 11 februari då mässan är öppen för alla, bjuder Stockholm Design & Architecture Talks på trendföreläsningar och inspirerande och kunniga gäster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094