23948sdkhjf

Rekordökning av träexport till Polen

Under 2016 har Södras export av trävaror till Polen ökat med 150 procent. Den huvudsakliga försäljningen handlar om konstruktionsvirke.
Att exporten ökar så kraftigt har flera orsaker. Trähustillverkning blir allt vanligare i Polen, och skandinaviskt trä har gott rykte. Det skandinaviska träet håller en jämn kvalitet vilket bidrar till att kunden får ut mer av det de köper. Men det handlar också om att Södra valt att satsa mer resurser på denna marknad.
– Det händer mycket i Polen nu. Byggnationen stiger och intresset för trävaror ökar, säger Andreas Jonasson, marknadschef för Södra Wood. Vi har på kort tid ökat våra marknadsandelar på den här marknaden, och det är en tydlig indikation på att vårt erbjudande är attraktivt ur flera aspekter. De produkter som efterfrågas i Polen tillhör vårt kärnsegment och är just sådana som vi kommer att satsa långsiktigt och brett på.

Det är huvudsakligen gran i flera dimensioner och längder som intresserar kunderna; främst takstolstillverkare och emballagekunder.

Den polska marknaden har vuxit stadigt för Södras del under de senaste åren. Under 2015 skedde ett rejält uppsving, och denna utveckling har fortsatt under 2016. Södra står idag för över 20 procent av den totala trävaruexporten från Sverige till Polen.
– Det är naturligtvis väldigt positivt att allt fler marknader på den internationella arenan får upp ögonen för vilket fantastiskt material trä är, säger Andreas Jonasson.

Läs gärna även ”Södra ökar marknadsfokus”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078