23948sdkhjf

Byggsystem väckte intresse i Uppsala

Nyligen arrangerade Uppsala Klimatprotokoll ett träbyggnadsseminarium som samlade ett sjuttiotal personer från byggbolag, arkitektfirmor, universitet och kommun. Under seminariedagen diskuterades fördelar, utmaningar, möjligheter och marknadsutsikter för ett ökat trähusbyggande.
Detta seminarium var en samverkansplattform för att öka intresset för att använda trä som byggmaterial. Många frågor från deltagarna till dagens föredragshållare tyder på intresse för träbyggande.
Bland föredragshållarna fanns bl a representanter från NCC, White arkitektbyrå, Träbyggnadskansliet och Stora Enso, som representerades av affärsutvecklingschefen Jessika Szyber. Hon påpekade att Stora Ensos byggsystem och beräkningsverktyg är öppna och gratis för vem som helst att använda.

– Vi är måna om att driva på trähusmarknaden och det viktigaste just nu är att höja kunskapsnivån och skapa ett förtroende för trä som byggmaterial. Sedan behöver vi även få till ett bättre nätverk mellan alla aktörer i byggprocessens värdekedja för att få ytterligare fart på trähusbyggandet i Sverige, menade Jessika Szyber.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083