23948sdkhjf

Martinsons nya produktionslinje startas

Nu driftsätter Martinsons sin nya produktionslinje för korslimmat trä, KL-trä. Företagets produktionskapacitet för byggdelarna ökar därmed till hela 22 000 kubikmeter per år. – Efterfrågan är stark, säger koncernchefen Lars Martinson.
Martinsons har hittills tillverkat skivor med en bredd på 1,2 meter, men kommer med den nya linjen i Bygdsiljum även att erbjuda skivor i våningshöjd, med en bredd på 3 meter.

– Vi har tillverkat KL-trä sedan 2003 och kan produkten utan och innan, vilket gör att det känns tryggt att köra igång. Vi kommer att göra en kontrollerad uppstart och sedan öka produktionen stegvis, säger Olov Martinson, produktionschef hos Martinsons.

Det senaste året har användningen av KL-trä ökat i Sverige, något som NTT kunnat visa i ett antal reportage om både nybyggnation och tillbyggnader där materialets relativt låga vikt är en fördel.

– Vi har gjort vad vi kan för att driva på utvecklingen i Sverige, förklarar Lars Martinson. Bland annat genom en omfattande satsning på utbildning av konstruktörer och genom att tillsätta en produktchef för KL-trä.

Läs även ”Korslimmat även Down under” och ”Martinsons utbildar om KL-trä”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063