23948sdkhjf

Söderhamn Eriksson lägger ner i Mariannelund

Den europeiska delen av Söderhamn Eriksson USNR koncentrerar nu sin verksamhet till Söderhamn och Västerås, vilket samtidigt innebär att man lägger ner verksamheten i småländska Mariannelund.

All mekanisk verksamhet, inklusive konstruktion, utveckling och produktion kommer då att ske i Söderhamn. Verksamheten i Västerås växer redan som den Europeiska basen för företagets elektronik, styrning och optimeringsprodukter, och påverkas inte av förslaget.

– Genom att samla all mekanisk kompetens till ett ställe, förväntar vi oss ytterligare en förstärkning av effektivitet och konkurrensförmåga, säger företagets VD, Johan Johansson, som säger att detta kommer att motivera långsiktiga investeringar i effektiva maskiner, utrustning samt i organisationen.

– Genom att kombinera alla aktiviteter i en lokalisering, kommer vi att bättre kunna koordinera service och supportärenden som därmed ger en förbättrad produkt till våra kunder, säger Johan Johansson.

Företaget hoppas att berörd personal, 44 personer, i Mariannelund flyttar med till Söderhamn.

– Med den nuvarande, starka orderstocken är det snarare frågan om ytterligare nyanställningar. Vi är inne i en positiv utveckling med förhållandevis stabilt marknadsläge, men företaget måste ytterligare effektiviseras för att stärka konkurrenskraften och öka utvecklingstakten, tillägger Johan Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156